marți, 31 decembrie 2013

Bilanț Teatrul de Foc in 2013

Iată cele mai importante realizări ale Teatrului de Foc în 2013:
1.La inceputul lui 2013 am pierdut spațiul de la MNLR, dar am jucat ”Ieudul fără ieșire” in Club A,

2. apoi am modificat ”Ieudul...” (în loc de soprană și clarinet am găsit o formație faină de jazz), am jucat ”Ieudul...” la Teatrul Podul

3. și am avut 1,cronici si alte cateva mentionări în presă.
4. A, și Andreea Dumitru a scris pentru prima dată despre noi înTeatrul Azi  (http://www.poezisele.blogspot.ro/2013/02/despre-ieudul-in-teatrul-azi.html)
5. Apoi am jucat și ”Poezisele” la Teatrul Podul (http://www.poezisele.blogspot.ro/2013/02/a-12-reprezentatie-cu-poezisele-la.html)
6.după care ne-am despărțit de Rodica Bunea și am rămas numai 4: Crista Bilciu, Anda Saltelechi, Cristian Rus, Sandra Șimon. Am descoperit Carol53 și am mai descoperit că ”Poezisele” funcționeaza la fel de bine și în 3 actori.

7.Am scos NOSTALGIA 53, dupa Mircea Cărtărescu.

8.Echipa noastră s-a mărit la 20 de actori, plus scenografa Maria Tache, makeup artist Nana Platon, formatie de muzică....

9. S-au scris despre spectacolul nostru 20 de articole: 1234, 5, 678910, 11, 12,13,14,15,16,17,18,19,20

10. Am facut un spectacol in aer liber, Mioritice, la Curtea Veche.

11. Am participat cu Nostalgia 53 la Bucharest Fringe, iar Anda Saltelechi a luat premiul special al jurului, acordat de Coca Bloos.

12. Am participat la FNT 2013, la secțiunea ”FNT vă recomandă”.

13. Am fost la Gaudeamus: http://www.youtube.com/watch?v=0CpHB_M3goA

14. Și la sfârșitul anului, am jucat la ICR, cu Florin Stoian:

Îi felicit pe toți foștii și mai ales actualii membri ai Teatrului de Foc: Anda Saltelechi, Cristian Rus, Sandra Șimon, Florin Stoian, Maria Tache, Mihai Marin, Amelia Stuparu, Evelyn Marcu, Alina Cimpoeru, Luiza Cobori, Rareș Zimbran, George Sfârăială, Andrei Atabay, Alina Tofan, Raluca Zlatanov... Îi așteptăm și pe viitorii.... Sper să facem lucruri și mai frumoase în 2014!

sâmbătă, 14 decembrie 2013

POETIKA la Club A: "Poema desnuda"

Anda Saltelechi
Eu ma bucur tare mult ca m-am reintlnit cu textul tau. A fost o surpriza sa te aud spunand public ca nu iti mai place. Sunt curioasa, in conditiile astea, cand va aparea volumul doi. Curiozitatea asta a mea sper sa te provoace macar un pic. In rest, am realizat ca publicul aflat acolo nu astepta neaparat un spectacol. M-am simiti foarte lejera, asta nu inseamna ca nu mi-am vazut de responsabilitati

Iata un fragment: http://www.youtube.com/watch?v=tNdDI2G1-Jk

Teatrul de Foc la GAUDEAMUS 2013

Anda Saltelechi
Prima seara m-am simtit foarte bine, lucrurile s-au legat, chiar daca unii dintre noi am avut foarte mari emotii. Lumea s-a adunat in public de indata ce am inceput. Nu mi se pare foarte placut sa spui poezii "teatralizate" intr-un loc plin de oameni "fosnaitori" (nu invinuiesc pe nimeni ca vorbeste la un targ de carte :)) ), care nu se asteapta sa dea peste asa ceva acolo. Totul s-a derulat rapid, nici nu am avut timp sa rasuflu ca s-a si terminat. L-am vazut cu placere in public, chiar la poezia dumnealui, pe Ion Muresan. Un pic am avut emotii. A fost o experienta faina!

Cristian Rus 
Prima seara a fost ca un vis, s-a intamplat foarte repede, si cand m-am trezit nu mai stiam sigur ce am visat, dar refacand traseul mi-am dat seama ca defapt a fost foarte fain . Publicul a fost receptiv; simteam o energie constructiva din partea lui. A doua seara, a fost putin mai greu pana am adunat un public. Am fost mai organizati de data asta; cunosteam mai bine spatiul. Eu unul m-am simtit foarte bine pentru ca eram la Gaudeamus, pentru ca eram cu trupa mea si pentru ca eram printre oameni care sunt interesati de cultura.

Zimbran Rares 
In prima seara nu am avut deloc emotii, eram chiar foarte incantat sa fac un spectacol pe improvizatie, tinand cont ca am vazut doar bucati din momentele "jucate". Aveam toate simturile la 100%. Nu stiam ce urmeaza, cine urmeaza, cand se va termina, stiam doar ca sunt acolo, in momentul acela si trebuie sa actionez. M-am simtit extraordinar.
In a doua seara, am avut un pic de emotii, mai ales ca nu am intrat direct ci am stat mult inainte sa incepem. Mi sa parut ca energia a fost mai joasa si lucrurile nu au fost asa de fluide ca-n seara precedenta. au fost mici burti, dar ne-am mobilizat si am ridicat energia.

Iată un fragment: