Poezisele


POEZISELE este primul nostru spectacol construit la MNLR.

Distribuţia: Anda Saltelechi, Rodica Bunea, Cristian Rus, Sandra Şimon

Texte: Mariana Marin, Nichita Danilov, Angela Marinescu, Mircea Cărtărescu, Paul Vinicius, Ileana Mălăncioiu, Ion Mureşan, Florin Iaru, Traian T. Coşovei, Emil Brumaru, Ioan Es. Pop, Floarea Ţuţuianu, Cristian Popescu

Regia: Crista Bilciu

Data premierei: 7 septembrie 2012
Găsiţi informaţii despre textele abordate şi autorii lor aici

Presă:
-Aici puteţi citi o cronică scrisă de Marina Roman în Revista Yorick.
-Aici, la minutul 17:58, puteţi vedea un scurt material realizat de TVR Cultural despre POEZISELE.
- Aici - un articol scris de Raluca Dan pe BuletinDada

REPREZENTAŢIILE (pentru mai multe informaţii, faceţi click pe linkuri)

Premiera 7 septembrie 2012, ora 18:00
(jurnalul regizorului) (feedback public)
Vineri. Au fost aproximativ 25 de spectatori. Am aşezat scaunele convenţional, ca pentru scenă italiană şi al patrulea perete invizibil a fost acolo. Dintre poeţii pe ale căror texte am lucrat au fost în sală Paul Vinicius şi Floarea Ţuţuianu. Spectacol filmat şi fotografiat. Foarte bună "Poema chiuvetei", surprinzător de bun "Aer cu diamante", de Florin Iaru.

A doua reprezentaţie 13 septembrie 2012, ora 18:00
(jurnalul regizorului) (feedback public)
Joi. Am pus scaunele în mijloc, urmând ca actorii să joace în jurul lor. Am făcut asta cu o jumătate de oră înainte de spectacol, dar actorii s-au adaptat foarte bine. Opt feedback-uri scrise. Spectacol filmat şi fotografiat. Au ieşit foarte bine momentele "Angela Marinescu" şi "Ioan Es. Pop"


 
A treia reprezentaţie 21 septembrie 2012, ora 18:00
(jurnalul echipei)
Vineri. Am aşezat scaunele în cruce şi s-au creat patru spaţii de joc. Actorii au primit ca sarcină să interacţioneze cu spectatorii.Numai 4 feedback-uri scrise, dar discuţie lungă. Cel mai bun: momentul Ion Mureşan. Spectacol filmat.

A patra reprezentaţie (pentru dl. Purcărete) 23 septembrie 2012, ora 18:00
(jurnalul regizorului)
Duminică. Un singur spectator: dl. Silviu Purcărete. A ales să îşi pună scaunul la fereastră. După ne-a dat sfaturi şi ne-a recomandat ce text să facem. Cel mai tare i-a plăcut momentul "Floarea Ţuţuianu". Eu cred că cel mai bun a fost "Nichita Danilov". Din păcate, nu am avut curajul nici să filmez, nici să fac poze.

A cincea reprezentaţie 27 septembrie 2012, ora 18:00
 (jurnalul echipei) (feedback public)
Joi. Vreo 25 de spectatori, care şi-au aşezat scaunele cum au vrut şi a ieşit un cerc. Au fost mai ales oameni în vârstă. Au plecat din sală 3 spectatori. Cred că a fost cea mai proastă reprezentaţie. În sală a fost Dana Voicu, căreia i-a plăcut şi a spus că o să-şi trimită clasa să vadă. Spectacol filmat. Numai 3 feedbackuri scrise, ceilalţi au pus formularul în poşetă sau buzunar şi au plecat cu el.

A şasea reprezentaţie 8 octombrie 2012, ora 18:00
(jurnalul regizorului) (jurnalul actorilor) (feedback public)
Luni. 35 de spectatori, am mai adus scaune. Au fost mai ales tineri. Şi-au aşezat scaunele cum au vrut ei şi s-a format o spirală. Au plecat din sală 3 spectatori. Au fost două posturi de radio: Radio România şi Radio Cultural. Discuţia a fost lungă, dar nu foarte interactivă, pentru că unul dintre posturile de radio a insistat să mă intervieveze în timpul ei. Au dat interviu şi Sandra şi Iulia. În timpul discuţiei am aflat că veniseră grupuri din două clase de actorie: de la clasa Maia Morgenstern, Hyperion şi de la clasa Dana Voicu, Spirtu Haret. Am avut 21 de feedbackuri în scris. Foarte bine a ieşit "Ioan Es. Pop". Spectacolul a fost filmat integral. Discuţia finală cu echipa am purtat-o jos, la Cafenea.

A şaptea reprezentaţie 15 octombrie 2012, ora 18:00
(jurnalul regizorului) (jurnalul actorilor) (feedback public)
Luni. 22 de spectatori, apoi au mai venit 4 pe parcurs. Am aşezat eu scaunele în patru pâlcuri, la mijloc se crease un culoar în formă de cruce. Până la sfârşit, au plecat 5 spectatori, unul a plecat şi s-a întors după o jumătate de ceas! Spectacolul a fost filmat integral şi fotografiat. Discuţie lungă după. A fost şi Radio România Actualităţi, a înregistrat câteva bucăţi şi am dat interviu după. Discuţia finală cu echipa am purtat-o pe terasă. Foarte bine a ieşit "Floarea Ţuţuianu".

A opta reprezentaţie 22 octombrie 2012, ora 18:00
(jurnal de regizor) (feedback actori) (feedback public)
Luni. A fost Ioan Es. Pop în sală şi parcă toată reprezentaţia în jurul lui s-a învârtit. Atunci am şi luat decizia ca următorul nostru spectacol să fie "Ieudul fără ieşire" şi am şi vorbit pe loc cu dl. Ioan Es. Pop. A doua zi am primit un email de felicitare de la dumnealui. Anda şi-a fracturat un deget de la picior în timpul reprezentaţiei.

A noua reprezentaţie 5 noiembrie 2012, ora 18
(jurnalul regizorului) (jurnalul actorilor) (feedback public)
Luni, imediat după FNT. Puţini spectatori (vreo 15), pentru că nu am avut timp să mediatizăm evenimentul din cauza workshopului cu Cătălina Buzoianu, la care am participat cu toţii. Printre spectatorii noştri, d-na Mirelle Pautreau, cu care am vorbit mult a doua zi după spectacol. Nicolae Tzone, care ne-a scris şi un feedback foarte frumos. Anca Mizumschi, pe care am rugat-o să modereze discuţiile de după viitoarea premieră, cu "Ieudul fără ieşire".

A zecea reprezentaţie (la Bistriţa) 15 noiembrie 2012, ora 16
(jurnalul regizorului) (jurnalul actorilor) (feedback public)
Joi. Am jucat într-o sinagogă, la o oră nepotrivită. Au fost foarte puţini oameni în sală, dar printre ei: Alexandru Uiuiu şi Dan Coman. Le-a plăcut. Deşi a fost una dintre reprezentaţiile slabe. Interesantă, totuşi, schimbarea spaţiului, prima dată când am jocat POEZISELE pe scenă italiană.

A unsprezecea reprezentaţie 3 decembrie 2012, ora 19
(jurnalul actorilor) Nu au fost mulţi oameni (vreo 25, cred), însă îngerul a coborât. A fost o pauză lungă şi frumoasă între spectacol şi aplauze. Invitat special: dl. Constantin Cojocaru, cu care am avut o frumoasă discuţie după.

A douăsprezecea reprezentaţie (la Teatrul Podul), 11 februarie 2012, ora 19
(jurnalul actorilor) A fost prima dată când am jucat în "condiţii teatrale": pe scena goală, neagră, decupată doar de reflectoare. Toată echipa a simţit că a fost una dintre cele mai reuşite reprezentaţii (nu ştiam dacă aşa a şi fost). Luaţi de val, am uitat să facem şi să dăm spectatorilor fişe de feedback...

A treisprezecea reprezentaţie (la Carol 53), 18 martie 2013, ora 19
Un nou spaţiu cu totul diferit. Pentru prima dată, echipa POEZISELE a avut doar trei membri: Anda Saltelechi, Cristian Rus, Sandra Şimon. Între timp, Rodica Bunea a decis să se despartă de noi. Nu au fost probleme în adaptarea spectacolului, el a funcţionat la fel de bine şi în trei. Cei de la Carol ne-au făcut poze. Am filmat spectacolul, am filmat şi repetiţia de dinainte. Puteţi vedea fragmente aici:
A patrusprezecea reprezentație (la Carol 53) - 17 noiembrie 2014, ora 20
(feedback presă)Anda Saltelechi, Cristi Rus, Sandra Simon. Colegii noștri din TdFOC au fost pe margine să ne susțină (Evelyn, Mihai, Florin, Andrei Atabay, Alina Tofan). Am tratat spectatorii cu ceai și am avut o discuție faină după. Așa ni s-au alăturat Liliana și Simona-Maria.

A cincisprezecea reprezentație (la ICR București) - 18 decembrie 2013, ora 19
Anda, Sandra, Florin Stoian - Cristi avea un eveniment. Iarăși o discuție faină după.

A șaisprezecea reprezentație (în Rotonda MNLR) - 9 aprilie 2013, ora 19
(feedback Anda) Anda, Cristi, Sandra - în timp ce Crista era la Sibiu.

 


Avem în plan să facem şi VOLUMUL DOI, pentru că au mai rămas pe dinafară, din cauza lungimii spectacolului, poeţi şi momente la care am lucrat...