vineri, 29 martie 2013

Repetiţii la NOSTALGIA, de Mircea Cărtărescu

De câteva zile lucrăm la un proiect nou, pe care mi-l doresc de multă vreme. M-am îndrăgostit de "Nostalgia" lui Cărtărescu în liceu şi am încercat să fac o dramatizare după ea pe vremea când eram studentă la teatru, dar atunci totul a rămas la stadiul de vis. Au trecut vreo 10 ani... În urmă cu câteva săptămâni, pe când căutam locaţii noi în care să jucăm POEZISELE, am ajuns la Carol 53. Cum am văzut casa, am uitat de "Poezise" şi de tot şi, de undeva, din subconştient, a răsărit lumea fascinantă a "Nostalgiei".

Lucrurile s-au legat: Dragoş (un tip fain, care se ocupă de evenimentele de la Carol 53) a fost încântat de proiect, s-a adunat şi echipa mea (actorii mei vechi, plus alţii noi, două scenografe foarte talentate, o coregrafă plină de entuziasm)şi, după numai două telefoane am reuşit să iau legătura cu însuşi Mircea Cărtărescu, iar el ne-a dat undă verde pentru proiect. Abia aşteptăm să-l cunoaştem şi personal. Vom avea premiera proiectului în 22 aprilie!


Pentru că ne plac experimentele, am hotărât să ne jucăm nu doar cu textul lui Cărtărescu, ci şi cu spaţiul şi, de ce nu, cu spectatorii... De aceea vom permite doritorilor să urmărească evoluţia proiectului nostru: în fiecare zi de luni, vom avea o repetiţie deschisă pentru public. Puteţi veni să ne vedeţi lucrând, ne puteţi pune întrebări şi da sugestii sau vă puteţi alătura echipei noastre, pentru că mai primim, încă membri. E un proiect amplu, care va reuni actori profesionişti sau doar oameni pasionaţi de actorie, scenografi, coregrafi, artişti plastici, dansatori, muzicieni etc. Veniţi şi exprimaţi-vă liber! Căutăm fani ai "Nostalgiei", care îşi doresc să-şi expună, în cadrul spectacolului nostru, creaţiile lor (picturi, sculpturi, colaje, fotografii etc) inspirate din nuvelele lui Cărtărescu.Ar fi fain să avem sprijinul presei, al bloggerilor, al studenţilor la jurnalism, filologie etc. pentru mediatizarea evenimentului. Dacă vreţi să ne faceţi fotografii (fără blitz:) sau ţine un jurnal despre cum evoluează proiectul, suntem încântaţi să cooperăm!

Tot ce vă pot spune de pe acum este că nu va fi un proiect în care spectatorul va sta comod pe un scaun! Ne dorim spectatori la fel de dornici să se joace şi să experimenteze ca şi noi!

Repetiţiile deschise vor avea loc după cum urmează:
1 aprilie
8 aprilie
15 aprilie
22 aprilie - PREMIERA!

Se apropie prima întâlnire, aşa că vă aşteptăm luni, 1 aprilie, la ora 19, la Carol 53! Intrarea este liberă!

Apropo, astăzi, al ora 17, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, se lansează o ediţie aniversară a Nostalgiei, în prezenţa lui Mircea Cărtărescu! Noi vom fi acolo!