joi, 20 iunie 2013

Teatrul de Foc la Curtea Veche - day 1

Crista Bilciu
Astazi, 20 iunie 2013, a fost a doua zi de repetitii la proiectul nou, care inca nu a primit un nume. Ne-am imprietenit cu noul spatiu, in care vom juca: Muzeul Curtea Veche. Au venit membri noi, fapt care ne bucura. Cristian Rus a facut incalzirea fizica, iar Anda Saltelechi incalzirea vocala. Am vizionat exercitiile fizice facute de actorul lui Grotowski, Cieslak si de trupa lui Eugenio Barba in anii 70. Am discutat despre Grotowski si am incercat sa intelegem cum e posibil ca teatrul sa existe in lipsa spectatorilor. Apoi ne-am uitat la "Fedra" lui Purcarete si ne-a parut tare rau ca nu avem o copie mai buna, ca sa distingem si cuvintele.

Anda Saltelechi
Ziua de azi, adica 20 iunie 2013, la repetitii la Curtea Veche : A fost o zi foarte faina, am cunoscut patru oameni noi, am fost foarte atenta in jurul meu. Cate lucruri poti invata daca esti atent la tine si, apoi, la cei din jur! Sunt foarte incantata in ce priveste lucrul la proiect, cu atat mai mult cu cat nu stiu la ce sa ma astept! Cu atat mai mult cu cat acum descoperim impreuna, ne descoperim impreuna si noi pe noi. E asa de important drumul! Am vorbit astazi despre Grotowski, am vazut antrenamentele actorilor lui Eugenio Barba, eu m-am gandit la mine... nici nu stiu unde s-a dus timpul de repetitie! NU cred ca proiectul va fi unul usor! E foarte solicitant!

Cristian Rus 
Ma bucur ca am reluat laboratorul nostru !! Cand altii intra in vacanta de studiu noi abia ne apucam!

Sfiraiala George Petrisor 
astazi am pornit la drum intr-o noua experienta. incalzirea fizica cu cristian rus a fost benefica, la fel si exercitiile de cunoastere pe care le-a propus anda au fost interesante. m-a cam bagat in ceata anda cand a dictat un text in greaca pentru dictie si improvizatie, dar pana la urma toate bune si frumoase. am incheiat ziua cu cateva vizionari pe care la urma le-am dezbatut. abia astept ziua de maine sa vad ce mai pot invata.

Simon Sandra 
Intalnire cu "trupa noua". M-am bucurat sa stiu ca si alti tineri sunt dispusi sa faca teatru in "alte" spatii decat teatre si cluburi cu scena unde se puteau afirma si nu castigau nimic in afara de (eventual) bani si aplauze,fondate sau nefondate.Inclin sa cred ca inca se mai gasesc iubitori de teatru,de viata,de descoperiri esentiale si nu doar actori care considera ca terminand o facultate stiu totul si nu mai au nimic de invatat de la viata,de la arta de a fi actor si nu numai.

Sandra Dragan 
Intalnirea mi s-a parut foarte 'vie', comica si serioasa in acelasi timp. Ma astept ca in fiecare zi sa fie la fel de interesant, iar daca ar trebui sa spun un singur cuvant despre ziua de astazi, acela ar fi "strasnic

CAUTAM IN CONTINUARE ACTORI, COREGRAF, SCENOGRAF, MUZICIENI, TEATROLOG, FOTOGRAF etc. In atentia celor care doresc sa ni se alature: maine, 21 iunie 2013, repetam de la ora 10 la 14 la Curtea Veche. Printre altele, vom relua discutiile despre Grotowski si Eugenio Barba si vom viziona "Titus Andronicus", de Silviu Purcarete. Ca sa nu mai avem parte de vizitatori aroganti, care confunda laboratorul nostru cu un club de "shushe" (imi cer scuze, nu am diacritice - in fine, asta ni s-a intamplat azi), va dau un link la anuntul nostru de casting, ca sa stiti ce fel de oameni cautam: http://www.poezisele.blogspot.ro/2013/06/casting-pentru-noi-membri.html...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu