joi, 8 noiembrie 2012

IEUDUL FĂRĂ IEŞIRE (spectacol lectură şi nu numai)


Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti vă invită luni, 12 noiembrie, ora 18:00 la "IEUDUL FĂRĂ IEŞIRE", de Ioan Es. Pop, în prezenţa autorului. Spectacolul va fi urmat de o discuţie cu publicul, moderată de poeta Anca Mizumschi.

Este vorba despre un exerciţiu teatral, muzical şi vizual, un nou mod de a citi unul dintre cele mai bune volume de poezie contemporană românească.

Distribuţia: Anda Saltelechi, Rodica Bunea, Sandra Simon, Cristian Rus
Muzica: Maria Ungheanu (soprană), Andreea Dragomir (oboi)
Video: Vlad Rotaru
Regia: Crista Bilciu
Intrarea este libera.

Există prejudecata că în România nu se mai scrie şi nu se mai citeşte poezie… Cei care spun asta e clar că nu citesc… Dacă citeşti, nu ai cum să ignori faptul că în ultimii 30 de ani s-a scris o poezie extraordinară. Doar că ea e citită mai mult de literaţi, marele public având naiva impresie că după Eminescu (sau Bacovia sau Nichita) s-a tras o linie de netrecut… M-am gândit, cu ajutorul echipei mele de artişti, să ajut şi pe alţii să descopere câteva dintre cărţile mari ale poeziei contemporane româneşti. “POEZISELE” a fost un fel de antologare a câtorva dintre cei mai interesanţi poeţi (lista nu e încheiată, durata limitată a unui spectacol de teatru nu mi-a permis să includ mai mulţi). “IEUDUL FĂRĂ IEŞIRE”, de Ioan Es. Pop este prima carte asupra căreia ne oprim. Vor urma şi altele, dar alegerea lor depinde foarte mult şi de deschiderea autorilor cărţilor respective spre dialog. Sper ca sala noastră de la MNLR să se umple de liceeni şi studenţi (măcar studenţi la Litere)…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu