marți, 25 iunie 2013

Ziua a patra de ”casting”: laborator la Curtea Veche

Anda Saltelechi
Astazi sunt putin dezamagita. Unii oameni nu au putut ajunge. Mi se pare ca traiesc vremuri ciudate, cand oamenii parca nu prea mai vor sa descopere, prefera sa primeasca totul mura-n gura... e drept, e mai greu sa descoperi cum se face "ciorba", decat sa o iei gata facuta de la resaturant. Nu stiu. Totul mi se pare ca se face rapid si superficial. Si, de asemenea, simt ca oamenii nu sunt cu adevarat atenti la ei. Vorbesc aici inclusiv despre mine. E mai greu cand nu mergi pe traseu batatorit, e mai greu sa te inteleaga cineva sau sa ti se alature.In fond, fiecaruia dintre noi poate avem frica asta de a ajunge la noi, cu adevarat. De a ne descoperi, cu defecte inclusiv, cu frici... Si asta pentru ca oamenii sunt "obisnuiti". Eu insa nici nu ma gandesc sa ma las!

Cristian Rus 
Nu ma pricep sa teoretizez despre cum se face teatrul dar macar atat pot spune: e fain sa il faci atunci cand ai o echipa care are acelasi scop si acelasi placere de a descoperii lucruri noi. Nu stiu daca as prefera o echipa mare in care se dilueaza concentrarea si calitatea sau o echipa mica unde totul este mult mai concentrat dar stiu ca prefer sa am oameni cu aceasi pasiune in jurul meu. Maine e ultima zi de casting si sunt curios care dintre ce noi vor ramane.

Crista Bilciu
Și eu am fost dezamăgită de ziua de azi, pentru că cea anterioară, din Parcul Herăstrău, a fost mult mai intensă, mai solicitantă, mai lungă (dovadă și faptul că doi dintre noi s-au îmbolnăvit în urma ei și au rămas astăzi la pat - sper că nu cu insolație). Mâine va fi ultima zi de casting și, deși echipa mea e mult mai mică decât aș fi vrut pentru acest proiect într-un spațiu atât de grandios cum e cetatea Curtea Veche, măcar am certitudinea, privindu-mi actorii, că sunt foarte buni, diferiți ca tipologie, curajoși și dornici să facă treabă serioasă. Oricine face teatru independent în România știe cât de greu este să strângi fie și doi astfel de actori la un loc, atunci când miza e doar teatrul (nu banul, nu vanitatea)!

Dacă mai sunt actori care doresc să ni se alăture, îi așteptăm mâine (miercuri), 26 iunie 2013, la ora 10, la Curtea Veche. De joi încolo nu mai primim oameni noi și vom fi mai cuminței în postări, până când noul nostru proiect va căpăta o formă. Încă nu știu dacă vom face sau nu vizionări cu public, dar vă spun sigur că premiera va avea loc în 19 iulie.
Pentru ultima dată vă dau link la anunțul de casting: http://poezisele.blogspot.ro/2013/06/casting-pentru-noi-membri.html

2 comentarii:

  1. Mi-ar placea enorm sa am posibilitatea de a lua parte la ceea ce faceti voi.Sunt indragostita pana peste cap de voi ca oameni, ca suflet si de arta pe care o imprastiati intr-o lume atat de murdarita de oamenii despre care ati vorbit si voi mai sus.Am urmat si eu un curs de teatru (doar AB-urile).Cred ca e cel mai frumos mijloc de arta prin care te poti descoperi si prin care poti evolua pe plan spiritual mai ales.
    Va felicit din suflet, din inima, din tot.Sunteti atat de frumosi toti...si sunt sigura ca pana la urma veti atrage oameni la fel de puri si de frumosi cum sunteti voi.
    Iar eu, din pacate, ma voi bucura doar de ceea ce veti oferi voi ca arta.
    Mult respect din partea mea pentru voi, si am "nesimtirea" de a transmite asta si din partea celor care nu inteleg sau nu sunt capabili sa vada dincolo de ceea ce aratati.
    Bafta multa in continuare, sa nu renuntati niciodata!!! Cu drag, Laura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am vorbit despre oameni, fara a ma include si pe mine. :) Problema e ca toti avem defecte si calitati, unii isi vad doar calitatile, altii au curajul sa isi vada si defectele. Ceea ce e mult. Indiferent de meserie, nu cred ca e ok sa fii autosuficient. Te manierizezi si devii "la fel", nu mai pulsezi. Eu nu stiu daca reusesc sa fac ce am zis mai sus, dar ma gandesc la asta, incerc. Ieri am fost putin furioasa pe situatie, pe mine, pe oameni. Nu cred ca am dreptate sa dau vina pe cineva. E o prostie. Suntem nobili pentru ca putem alege. Si fiecare alege. :)
      Iti multumim ca vii la spectacolele noastre (din cate am inteles)! Multa bafta in ceea ce faci!

      Ștergere